Quarra-Forum Najlepszej Gildi w Cabalu ;]
Aresztant
To jest tylko propozycja i możecie się z nią nie zgodzić ale przynajmniej to przeczytajcie XD
Ostatnio coraz częściej się mówi o podwyższeniu wymaganego lvla dla przyjęć. Ja jestem za tym, żeby podwyższyć wymagany lvl do 80 czyli do momentu wejścia do UG ale te osoby co już u nas są , a nie mają 80lvla, niech zostaną, w końcu zapracowały sobie na to XD. Co do przejmowania osób z akademii dajmy czas na przykład 2 tygodnie każdemu co tam jest na wbicie 50 lvla żeby mogli do nas dojść, a później zaczną ich obowiązywać te same zasady co wszystkich.
Ostatnio edytowany przez prowokator (2008-02-11 21:46:25)
A ja mam lepszy pomysl (tak mysle). Z zewnatrz bedziemy przyjmowac od 80 lvla (zeby ukrocic noobostwo), ale z akademii bedziemy nadal brac na 50 lvlu, w koncu w akademii nie maja siedziec wiecznie xDDD. Gdyby bylo do 80 w akademii zawalila by sie ludzmi i malo kto by przechodzil, a przeciez jej rola jest dawanie nam sprawdzonych ludzi.
Very Ziomski Person (VZP)
I ja sie zgadzam calkowicie z satanem (chyba po raz pierwszy i ostatni xD)
No ja po przeczytaniu posta prowo na to samo wpadlem co satan zeby tak bylo i calkowicie popieram
to teraz moje 5 groszy.
jestem jak najbardziej za podwyższeniem lvl osob, które przychodzą do Quarry.
odnośnie akademii to podoba mi sie pomysł na przejscie tych osób z lvlv 50 ale po 2 warunkami :))
1. sa to osoby które same chca przejsc z akademii i rekomenduje je tez do przejscia G.M akademii. - chodzi o to zeby jakies barany ktore wpadły do akademii nie mogły szybko wejsc do quarry.
2. w akademii sa przynajmniej 30 dni. - chodzi o sytuacje, w której dochodzi do wykorzystania luki. mam np. lvl 50 i chce do Quarry - nie moge wiec na 1 dzień ide do akademii. i dzień później bez problemu do Quarry :). dlatego tez rekomendacja G.M
3. w hierarchii gildii powstania dodatkowa grupa określajaca osoby przechodzace z akademii.
chodzi o to aby nie było potem problemów z innymi osobami, które musiały czekac do 80 lvl.
4.osoby przechodzące z akademii oprocz tego 50 lvl musza miec honor class min 2 lvl.
5. trzeba czesciej sprawdzac kto gra a kto nie gra, i pozbywac sie osob niegrajacych lub nigdy nie odzywajacych sie do nas- ale to raczej sprawa bonusowa nie zwiazana z akademia.
Satan - czy jest mozliwość aby oprócz ciebie ktos jeszcze mógł wywalać ludzi z gildii ??
chodzi o przypadki, że ciebie nie ma a ktos mocnoo sie daje we znaki (np. okazuje sie ze jest złodziejem )i trzeba szybko tę osobę wywalic.
Wojownik Ciemności
i niech tylko vice mogą wywalać (tak jak mi satan powiedział "trafi się jakiś i high lvl i dam go do transów a on się skapnie że wywalać może i po guild"
Ja zaraz bd mogl, ale sadze ze raczej jak cos to ja bd wywalal albo zacnie bo albowiem jesli by ktos nie gral, to ja zawsze sie z satanem skontaktowac moge i mam juz od GMa zgode.
wg mnie wszystko juz jasne :))
satan - zmien parametry jakie sa podawany (gdziekolwiek ) dotyczace przyjec do gildii.
G.M i vice :)) - zrobcie kilka printScrnów i za kilka dni znów - sprawdzcie kto gra a kto nie.
bedzie wiadomo kogo out.
a najlepiej jakby G.M te kwestie zlecił vice - niech maja troche pracy - a nie tylko laba :))
wg mnie powinno byc tak - prntscrin robiony co miesiac - wylatuja osoby ktore nie byly widoczne w grze.
jezeli nie pamietamy czy byly to leca jezeli nie zmienil im sie lvl.
nalezy pamietac ze niektorzy skiluja lub robia jakies questy i lvlv im sie nie zmienia - ale wtedy widzimy ze graja.
wiec do pracy :)
Mozna i tak, ale ja proponuje aby zrobic nowe forum o wywalaniu z guild i bedziemy zakladac oddzielne tematy jesli bd watpliwosci czy kogos wyrzucac
Przyklad: Przychodzi watpliwosc czy prowo jeszcze gra. Robimy temat na ktoryms z forow i pytamy sie ludzi, czy widzieli moze w ostatnim czasie prowokatora. Jesli ktos sie odezwie ze tak albo sam prowo odpowie ze gra albo ma jakies problemy i nie mogl poinformowac, nie wywalamy go. Proste i czytelne mam nadzieje.
ciekawe rozwiazanie :)
ale przyjmijmy ze prowa gra cały czas - nawwet nie ma czasu to zagladac.
pytasz sie na forum czy gra.
jednka nikomu nie chce sie odpisywac.
i sorry prowa ale robisz out :))
oczywiscie to skrajny przypadek.
jednak w grze jest wiecej ludzi niz na forum.
osobiscie forum przegladam podczas przerw w pracy.
w domu albo wlaczam gre albo cos innego bo razem mi nie dizała (komp sie muli)
a wiele osob nigdy tu nie zagladało :))
Jest wymaganie podwiekszone, te print screeny mozna wklejac tu w nowym temacie p.t. Screeny xD albo cos takiego. Dajcie jakies tworcze propo tytulu.
A ja sadze, ze lepiej by bylo oddzielne forum zrobic (zmienic nazwe tego ''Nowe Forum'' na nazwe pt.''Sprawy wydalania z guild''). Tam pisalibysmy nicki tych, do ktorych mamy watpliwosci czy graja.